Acasă Motivație
Categorie:

Motivație

Publicitate

Cum să vă dezvoltați abilitățile de auto-motivare
Pentru a consolida automotivarea, trebuie să vă dezvoltați calitățile și abilitățile personale de care aceasta depinde. Iată câteva dintre ele:

Inițiativa – capacitatea de a vă asuma responsabilitatea și de a acționa înaintea altora.
Ambiția – dorința de a realiza sau de a împlini ceva, dar nu pentru recompense externe, cum ar fi banii sau prestigiul.
Angajamentul față de obiective – sârguință și perseverență pentru a obține un rezultat.
Perseverența – capacitatea de a continua în ciuda provocărilor.
Pasiune – capacitatea de a se bucura de procesul de lucru.

Pagini: 1 2

Publicitate

Teama de judecată
Această teamă este cea care îi împiedică pe mulți dintre noi să încerce să se lanseze în afacerea visurilor lor. Principalul lucru de care trebuie să vă dați seama este că nu trebuie să îi convingeți pe ceilalți că munca dvs. este importantă și valoroasă pentru dvs. Încercați să depășiți nevoia constantă de aprobare din exterior. Cei a căror opinie pentru tine contează cu adevărat, probabil că te vor susține. Iar ceilalți nu ar trebui să ne irosim nervii.

Concentrează-te pe proces, nu pe recompensa care te așteaptă la final, și vei începe să observi că te îndrepți treptat spre viața la care ai visat.

Pagini: 1 2

Publicitate

Schimbă-ți mediul
Uneori poți scăpa literalmente de lene. Dacă vă dați seama că nu puteți lucra deloc acasă, încercați să căutați un mediu alternativ care să fie mai propice muncii.

Găsiți un loc în care atmosfera să vă inspire la fapte de muncă. Poate că, la fel ca mulți alții, ați putea găsi o cafenea, o bibliotecă sau chiar o bancă din parc.

Pagini: 1 2

Publicitate

O stimă de sine insuficient de ridicată vă oferă imboldul suplimentar de care aveți nevoie pentru a vă atinge cele mai mari obiective. Odată ce credem în noi înșine, le permitem celorlalți să creadă în noi.

Oricare ar fi obiectivele pe care ți le stabilești, o stimă de sine deliberat ridicată îți poate deschide noi drumuri. De exemplu, dacă ați așteptat o veșnicie un partener pentru a începe o afacere, o puteți face singur. Sau, dacă ești un actor care nu reușește să obțină un rol, poți scrie unul pentru tine însuți și să faci un mono-spectacol. Dacă nu ai mai fost promovat de mult timp, poți organiza o întâlnire cu managerul tău și îl poți convinge de ce meriți o poziție mai înaltă.

Pagini: 1 2

Publicitate

Câțiva pași vă vor ajuta:

Evaluați-vă starea de spirit. Cum vă simțiți? Stânjeneală, umilință, jenă? Ce gânduri vă evocă aceste sentimente?
Faceți un exercițiu de respirație. Inspirați adânc, țineți-vă respirația până la șase și expirați încet. Acest lucru vă va ajuta să vă deconectați de la gândire și să vă conectați la corpul dumneavoastră.
Asumați-vă responsabilitatea pentru gândurile, stările de spirit și comportamentul dumneavoastră. Nu vă învinovățiți, nu vă plângeți și nu vă concentrați asupra evenimentelor externe. Recunoașteți față de dvs. starea dvs. emoțională.
Înțelegeți interpretarea pe care o dați situației. Poate că vedeți eșecul ca pe un semn că nu sunteți suficient de deștept sau că tot ceea ce s-a întâmplat este nedrept față de dumneavoastră.
Explorați alte interpretări. Gândiți-vă cum ați putea privi altfel situația. Un unghi nou vă va ajuta să observați dacă treceți ceva cu vederea.

Pagini: 1 2

Publicitate