Acasă Tehnologii
Categorie:

Tehnologii

Publicitate

Fostul analist de securitate al OpenAI, Leopold Aschenbrenner, a publicat un document în care descrie viitorul inteligenței artificiale și riscurile asociate cu dezvoltarea acesteia. În opinia sa, până în 2027, ar putea fi creată o așa-numită inteligență artificială generală (AGI). Aceasta va fi capabilă să rezolve o gamă largă de sarcini, se va autoînvăța și nu va fi în niciun fel inferioară inteligenței umane.

În lucrarea sa, Aschenbrenner subliniază faptul că dezvoltarea inteligenței artificiale se desfășoară într-un ritm accelerat, iar omenirea nu are timp să realizeze această viteză. Potrivit acestuia, până în 2026, prototipurile AGI aflate în curs de dezvoltare vor fi mai inteligente decât absolvenții de facultate, iar până la sfârșitul deceniului vor fi capabile să depășească orice om în materie de inteligență. Acest lucru va duce la apariția superinteligenței artificiale.

Pagini: 1 2

Publicitate

Conceptul de ascensor spațial nu este ceva nou, dar este considerat încă un proiect science-fiction. Compania japoneză Obayashi Corporation a decis să se ocupe de realizarea unei astfel de construcții și chiar a numit data provizorie de lansare a structurii – 2050.

Există discuții active în comunitatea științifică și inginerească cu privire la ideea ascensoarelor spațiale. Mulți sunt sceptici cu privire la faptul că în prezent este posibil din punct de vedere tehnic să se construiască o astfel de structură. În primul rând din cauza problemelor legate de materiale.

Pagini: 1 2

Publicitate

Modelele de inteligență artificială antrenate în limbajul uman pot fi transformate pentru a înțelege mai bine câinii. Aceasta este concluzia unei echipe de oameni de știință condusă de experți de la Universitatea din Michigan. Rezultatele promițătoare ale studiului lor arată că inteligența artificială ar putea fi cheia pentru a înțelege limbajul animalelor, ceea ce ar reprezenta o revoluție în știință.

Studiul a folosit modelul de inteligență artificială Wav2Vec2, care poate identifica emoția, sexul și rasa unui câine prin lătrat. Cercetătorii au folosit două seturi de date pentru a antrena modelul și au comparat performanțele acestora.

Pagini: 1 2

Publicitate

Principala caracteristică a unui powerbank pe care ar trebui să o căutați atunci când alegeți unul este capacitatea acestuia. Lucruri precum numărul de porturi și puterea maximă vin pe locul al doilea: acestea nu contează dacă capacitatea nu este suficientă pentru a vă încărca complet smartphone-ul sau tableta. Dar există mai mult decât se vede la prima vedere.

Chestia este că capacitatea nominală a unui powerbank se referă la bateria dispozitivului în sine, nu la cât de mult poate reîncărca alte gadgeturi. De fapt, chiar și cea mai bună baterie externă de 5.000 mAh nu va putea încărca complet un smartphone cu o baterie de 5.000 mAh.

Pagini: 1 2

Publicitate

ESA a prezentat un survol al uneia dintre cele mai vechi formațiuni peisagistice de pe Marte este regiunea Nili Fossae. Aceasta s-a format după ce un meteorit uriaș a lovit Planeta Roșie, formând craterul Isida Planitia. În jurul craterului în scoarță s-au format falii paralele care se întind pe sute de kilometri. Acestea au o adâncime de câteva sute de metri. Cercetătorii le compară cu niște zgârieturi uriașe, asemănătoare cu urmele de gheare ale unei pisici uriașe.Canioanele de pe Marte, asemănătoare cu urmele de gheare ale unei pisici uriașe

Sonda orbitală Mars Express a ESA explorează planeta Marte de două decenii. Cu ajutorul imaginilor sale, specialiștii creează vizualizări tridimensionale ale reliefului și ale diferitelor caracteristici ale peisajului de pe Planeta Roșie. De data aceasta, acestea au prezentat imagini impresionante ale Nili Fossae, cu craterele și faliile sale.

Pagini: 1 2

Publicitate